Nieuws 2011

Goud voor Jan op het DK!

Vandaag werden de districtskampioenschappen gehouden voor Midden Nederland. Wegens blessures, motivatiegebrek en geplande uitstapjes moesten we het doen met 7 renners/rensters, verdeeld over 3 categorieën. Als eerste staan Hans en Loek aan de start van de 50+ wedstrijd. Een harde koers, zo blijkt meteen in het begin al.

50+

De eerste ronde wordt het vanwege de harde wind op het smalle dijkje, direct op de kant getrokken en het peloton breekt meteen in stukken. Hans en Loek zitten beiden in een ander deel, dus zien elkaar tijdens de wedstrijd niet meer terug. Hans wordt 22e en Loek 25e. 

Sportklasse
Daarna start de sportklasse met daarin Jan en Henry als afvaardiging van VeloVrienden. Ze zijn al gewaarschuwd voor een keiharde koers vanwege de wind... Voorin zitten, anders overleef je het niet....
Het vertek lijkt wel een start van een veldrit; als gekken gaan ze op de eerste bocht af, iedereen probeert voorin te zitten. Bij Henry lopen de benen meteen vol en hij ziet renners links en rechts langs zich schieten. Jan zit voorin en weet bij de eersten mee de bocht in te draaien. Alles op de kant en voordat ze aan het einde van het dijkje zijn is het al een slachtveld... De kopgroep is dan al gevormd; Jan zit erbij en Henry is al gelost uit het peloton en probeert aansluiting te vinden bij enkele renners voor hem, wat lukt.

De wedstrijd is keihard; de kopgroep wordt niet teruggepakt...en Jan heeft goede kansen. In de laatste ronde horen we omroepen dat Jan veel van het kopwerk op zich neemt. We zien hem de laatste bocht voor de finish op kop doorkomen en denken dat hij niet gaat redden... Toch lukt het Jan, misschien wel dankzij zijn haperende 11, een supersprint uit zijn benen te persen en komt als eerste over de streep! De blijdschap is enorm: vorig jaar was hij favoriet, dit jaar maakt hij het waar! Super! We staan allemaal trots naar zijn huldiging te kijken.

Vrouwen
Daarna moeten meteen de vrouwen weg. Ook hier was het devies; voorin zitten! Tiny neemt daarom maar meteen een sprint naar voor en zit in de eerste bocht al halverwege het peloton. Helaas niet ver genoeg blijkt later, want meteen de eerste keer over de dijk rijden er al 6 rensters weg. 4 Eemlanders, 1 domrensters en 1 renster van Nederland bloeit.
Meteen gooit Eemland de wedstijd plat en is het moeilijk om samenwerking te vinden met de andere verenigingen. Uiteindelijk besluit Bianca en Jessica dat het geen kwaad kan als ze zelf nog op stap te gaan... Ze sluipen weg, maar Miranda ziet het gevaar en kan in 1 keer het gat dichtrijden, met slechts een Eemlanddame in haar wiel. Nu zit ze wel klem en wordt gedwongen tot meedraaien. Dat valt niet mee met deze dames, maar ze staat haar mannetje.

Uit de kopgroep komt de domrenster teruggevallen en uit de achterhoede komt een dame van Woerden aansluiten met Tiny en een Eemlanddame in haar wiel. Helaas willen de Eemlanders niet meer meedraaien, waardoor het werk voornamelijk op het bord van Tiny en Miranda komt. De Eemlanddames spelen het spelletje wel goed, en gaan demareren... Zowel Tiny als Miranda hebben de adem niet meer op mee te kunnen, en moeten helaas toekijken hoe het gaatje met de 2 Eemlanddames groter wordt. Ondertussen komt het peloton druppelsgewijs aansluiten en is het over met de ontsnapping.

Het verhaal van de rest van de wedstrijd is duidelijk; bij elke uitlooppoging is het Eemland die een vinger in de pap heeft. Tiny en Marion weten een klein gaatje te slaan, maar tegen zoveel tegenstand kunnen ze niet op... Uiteindelijk  maakt de jury het de dames nog moeilijker; de nieuwelingen moeten de dames voorbij komen, maar rijden eigenlijk  niet hard genoeg. Hierdoor is het een zeer moeilijke laatste ronde rijden. De dames worden gesommeerd niet bij de jongens aan te sluiten, maar op de dijk rijden de dames weer harder en moeten de jongens voorbij, waarna de jongens even later de dames weer voorbijgaan. Natuurlijk springen er dan toch dames mee en wordt het een koers in een koers... Bij iedere beweging is het opletten of het een jongen of een dame is. Tiny zit goed voorin en ziet Linda heel hard achter de jongens aan springen, ze gaat mee...komt nooit in haar wiel, maar weet zo wel de 9e plek binnen te slepen. Miranda sprint hard, maar heeft weinig ruimte en houdt dus in...en eindigt op de 13e plek. Marion eindigt als 16e. De VeloVriendinnen hebben vandaag laten zien dat ze in vorm komen/zijn! Vooral Marion heeft geleerd dat voorin koersen leuk én beter is ;-)!

Bekijk de foto's hier.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland