De vereniging

Het plan
Het idee een wielervereniging op te richten is eind 2008 ontstaan. Na 2 jaar Danse Keukensteam (2005-2006) en 2 jaar PSwielerteam (2007-2008), wilde de inspirator achter deze teams, Henry Danse, iets anders, iets meer...
Henry liep namelijk tegen het probleem aan dat de sponsorteams met hun kleding niet in KNWU-wedstrijden mochten starten. Hiervoor zocht hij een oplossing, met als resultaat het plan een KNWU-vereniging op te richten.

De uitwerking
Het jaar 2009 heeft Henry gebruikt om dit plan uit te werken. Eén van de oude sponsors, Schoenmakers-Natuursteen, was direct bereid mee "over te stappen". Daarnaast vond Henry in Care 4 Bikes een tweede hoofdsponsor. Als cosponsor trad Quasar wheels toe.
Dit drietal heeft de intentie uitgesproken voor 3 jaar sponsor te zijn. Hiermee is een stevige basis gelegd voor de nieuwe vereniging. Natuurlijk is een ieder welkom contact op te nemen als er interesse bestaat deze vereniging te (co)sponsoren of te ondersteunen.

De oprichting
Wielervereniging VeloVrienden is op 27 juli 2009 opgericht en heeft statutaire zetel Zeist. De vereniging is aangesloten bij de KNWU en valt onder district Midden-Nederland.

De naam en doelstelling
VeloVrienden staat voor gezelligheid, saamhorigheid en samen plezier beleven aan fietsen, zowel competitief als recreatief. Dit geldt natuurlijk voor jong, oud, man of vrouw! Iedereen moet binnen de vereniging zijn of haar eigen plek kunnen vinden.

Accommodatie
Als beginnende vereniging hebben we nog geen clubhuis of thuishonk. We zijn zoekende.

 Lees meer over het de vereniging in onze informatiebrochure.
Of lees over onze voorgaande jaren in ons jaarverslag 2009-2010 of het jaarverslag 2011.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland