Nieuws 2011

Geslaagd trainingskamp!

Van 12 tot en met 16 mei waren we met 10 VeloVriend(inn)en in de Eifel te vinden, op trainingskamp...een geslaagd trainingskamp, want zo werd het door iedereen bestempeld!

Aan de foto's, verhalen, routes en cijfers is inmiddels gewerkt, en voor iedereen die nieuwsgierig is...hiernaast alvast de groepsfoto!

 


Het heeft even geduurd, maar hier ons beknopt verslag van het trainingskamp:

 

We verbleven 5 dagen in het kleine dorpje Strickscheid en hadden daar een compleet huis afgehuurd bij de familie Schmitz-Thiex. Niet alleen het huis was weer prima in orde, ook de service van Maria was geweldig! 's Ochtends vroeg kwam ze op bestelling verse melk en vers gebakken brood brengen! Tevens kregen we 2 flessen sekt, welke we eigenlijk niet van plan waren op te drinken...maar naar mate de dagen vorderden en het gezelliger werd...hebben we ze toch ontkurkt!

Dag 1: donderdag 12-05-2011
Ben, Frans, Wim, Miranda en Henry zijn de eerste aanwezigen en vertrekken voor een zeer mooi rondje. Het is mooi weer, en daardoor maken ze wat meer kilometers dan Wim en Frans gedacht hadden... Moe maar voldaan kwamen we terug in Strickscheid, waar op hetzelfde moment Jan en Marion arriveerden! En nog later op de avond voegde ook Hans zich aan het gezelschap toe!
De statistieken (met dank aan Wim):
{source}{/source}
Dag 2
: vrijdag 13-05-2011

Met 6 mannen en 2 vrouwen hebben we een schitterend rondje gemaakt, met veel onbekend terrein, wel af en toe erg pittig! Een terrasje onderweg was hard zoeken, maar uiteindelijk vonden we een buurthuis/cafe/zalencomplex waar we een versnapering konden krijgen! Onderweg naar huis besloten er 5 om nog een extra lusje te rijden, en zijn er 3 naar huis gegaan, waaronder Wim. Terwijl Wim zich uitleeft in de keuken, Frans de Giro zit te volgen en Miranda in de tuin aan het bijkleuren is, komen ook Tiny en Jurjen aan. Omdat het weer zo heerlijk is, besluiten ze hun fietsen meteen te pakken voor een klein rondje. Van de overige 5 die net terugkomen, sluiten er meteen 2 weer bij Tiny en Jurjen aan. Zo heeft een ieder dus een training op eigen niveau (lees afstand) gehouden! 's Avonds bij het eten ontstaat er een discussie over 36-spaaks wielen...volgens Wim (en Henry) heerlijk stevig...volgens een aantal anderen "ziet het er niet uit"... Vanaf dat moment onstaat er een insidejoke; bij alles wat Wim doet, voegen wij eraan toe 36...

De statistieken:
{source}{/source}
Dag 3: zaterdag 14-05-2011

Vandaag was de grote dag...Wim had een lange tocht naar Luxemburg uitgezet met de Garmin. Jurjen zou volgen in de auto en in Luxemburg op de fiets stappen om ook een rondje mee te maken. Vanuit de start ging het niet goed met Miranda; ze moest meteen lossen op de eerste lange klim en kwam nooit meer in haar ritme. Uiteindelijk heeft ze Jurjen gezelschap gehouden in de auto. De rest is doorgefietst en op het afgesproken punt zijn Jurjen en Miranda aangesloten. Gezamenlijk hebben we zo'n 25 km gefietst, en aan het eindje van het prachtige rondje hebben we een heerlijk broodje (of 2) bij een bakker in Luxemburg gegeten, waarna de terugreis kon beginnen! Jurjen en Miranda rijden met de auto naar huis, de rest staat nog een flinke tocht te wachten. Ze krijgen wat kleine spatjes regen, maar onder leiding van Henry rijden ze in volle vaart naar huis, waar inmiddels Jurjen en Miranda het drinken en de koeken hebben klaarstaan. Wim en Henry maken ongeveer 8 kilo (!) bami met satesaus klaar...en alles gaat compleet op! Met de maagjes gevuld kijken we nog naar het songfestival, maar velen zien het einde niet meer...

De statistieken:
{source}{/source}
Dag 4: zondag 15-05-2011

Vandaag was de laatste dag dat we compleet zouden zijn...maar helaas werden we wakker met regen... We hebben daarom maar uitgebreid ontbeten en zijn ons langzaam gaan omkleden. Daarna hebben we nog wat rondgehangen, gekletst, gepuzzeld, koffie gedronken, maar vooral veel naar buiten gekeken en af en toe het balkon op om te voelen of het al droog werd. Bij de eerste zonnestralen besloot men het erop te wagen; ze zouden rondjes rondom Strickscheid gaan maken...Op 3 na gingen ze weg. Tiny, Jurjen en Miranda durfden het nog niet aan, en hebben nog even lekker een zelfgemaakte cappuccino gedronken. Toen een uurtje later bleek dat het echt droog bleef, zijn ze ook op de fiets gesprongen en zijn het rondje omgekeerd gaan rijden. Zo kwamen ze de anderen tegen en was het een beetje alsof we een eigen Velo-berg hadden! Natuurlijk moest Miranda de 18% klim aan iedereen laten zien die net naast "onze" Velo-berg lag en iedereen weet nu weer hoe dat aanvoelt! Hierdoor redde niet iedereen het om droog thuis te komen...maar dat kon de pret niet drukken! Tiny was soep aan het maken, en ook dat ging er wel weer in. Helaas moesten we alweer afscheid gaan nemen...Jan en Marion waren de eersten die vertrokken...en door de moeheid werden we melig en Tiny bedacht dat we wel op de kindertractortjes konden gaan rondrijden... We verbazen ons erover dat Wim geen 36spaaks wielen in zijn auto heeft zitten, Frans deed een aantal balletpasjes voor en Henry gaf een cursus wieltje spaken (helaas geen 36spaaks ;-)). Dan vertrekt ook Hans, en ook hij ontkomt niet aan de zoen- en uitzwaaiceremonie! 's Avonds trekken we de sekt open en toosten op een geslaagd trainingskamp.De statistieken:
{source}{/source}
Dag 5: maandag 16-05-2011

De laatste dag...gelukkig worden we wakker met de zon, en we besluiten dit keer vroeg te vertrekken, omdat we om 16 uur uit het huis moeten zijn. Tiny en Jurjen besluiten dat ze niet meegaan; Jurjen heeft voor zijn doen al behoorlijk veel gefietst en voelt dat het genoeg is. Zij vertrekken naar huis, en wij gaan een rondje Lasel rijden! Volgens Wim de mooiste ronde van de week! Heerlijke rustige wegen, lange klimmen en dankzij Miranda nog een kilometer of 10-15 extra. (verkeerde afslag ;-))! Eenmaal terug in het huis begint de afscheidceremonie; Ben en Frans vertrekken, Wim vertrekt en Henry en Miranda blijven alleen achter. Na afscheid te hebben genomen van Maria klimmen ze in de auto en verzucht Miranda "jammer dat wij niet zo'n uitzwaaiceremonie krijgen". Op dat moment stapt Maria de achtertuin in van het huis en steekt haar handen in de lucht... Ook Henry en Miranda worden uitgewaaid! Een mooi eind van een mooi trainingskamp!

De laatste statistieken:
{source}{/source}
Dan rest ons nog jullie te verwijzen voor veel meer sfeerimpressies naar ons fotoalbum.
En voor de fotoliefhebbers onder ons; hier kun je de foto's downloaden!

 

 

 

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland