Nieuws 2011

Jury blundert in Veenendaal (MNC) bij vrouwen!! (2)


Miranda heeft na de 2e wedstrijd in Veenendaal (13 maar 2011) met jury gesproken over de uitslag van vorige week. Dit gesprek verliep in goede harmonie en heeft veel duidelijk gemaakt van de beperkte middelen van de jury. De uitslag van 13 maart is ook besproken, en duidelijk werd dat de jury niet alles ziet en kan zien.

Volgens de jury is op 6 maart jl. Alicja weggereden van Tiny. Dit betekent dat ze Tiny bijna gedubbeld zou moeten hebben, en en passant Miranda voorbij gereden, want ze kwam op korte afstand van Tiny over de streep. Het was anders; Tiny is bij Alicja weggereden... Zeer lovenswaardig is dat Alicja dit ook toegeeft, maar volgens de jury klopt dit, vreemd genoeg, niet.

Miranda's situatie was anders. Zij werd volgens de jury als eerste gelost uit het "vrouwenpeloton" en dat klopt. Maar daarna zijn er meer vrouwen gelost en bij Miranda in het mannenpeloton terechtgekomen en daar weer uit gelost. Miranda daarentegen was de enige die in dit mannenpeloton wist te overleven en is, buiten Alicja, de enige vrouw die niet door Tiny gedubbeld is en dus op de 3e plaats reed. De jury redeneert anders; "degene die als eerste lost is laatste". Dat er gedurende het verloop van de wedstrijd situaties kunnen veranderen gaat er bij de jury helaas niet in. Voor deelnemers die hun uiterste best doen om een goede wedstrijd te rijden is dit heel frustrerend.

Het is duidelijk geworden dat door de vele categorie├źn die gelijktijdig rijden en het feit dat niet het hele parcours door de jury overzien kan worden het de jury moeilijk gemaakt wordt om de uitslag juist op te maken. Daar is begrip voor, maar het is wel vreemd dat er niet geluisterd wordt naar renners/renster m.b.t. de uitslag. Dit betekent dat de roep om de transponder groter wordt. Dan zijn dit soort situaties (waarschijnlijk) uit de tijd en krijgt iedereen waar hij/zij recht op heeft.

Kijk voor deel 1 hier.
Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland