Nieuws 2009-2010

Winter gooit plannen in de war

Auteur: Jan Sanders

Zaterdag 21 februari hadden wij (Marion Gerssen en Jan Sanders) het plan weer lekker te gaan koersen op de Nedereindse Berg.
Vrijdagavond waren we al vertrokken naar de moeder van Marion in de Meern, zodat we zaterdag op de fiets heen en weer naar de Berg zouden kunnen.
Echter...toen we zaterdagmorgen naar buiten keken was het helemaal wit; het had gesneeuwd! Wat nu?!
We zijn om een uur of 9 toch maar even met de auto naar de Berg gereden om te kijken hoe het parcours erbij zou liggen. Maar helaas was het wit en lag er ijs onder het laagje sneeuw.

Op dat moment hebben wij het zekere voor het onzekere genomen em zijn we naar "De Mol" in Dordrecht gegaan waar het helemaal groen was. Achteraf hoorden we dat de wedstrijd op De Berg wel is doorgegaan, alle lof voor de organisatie die het parcours sneeuw- en ijsvrij heeft gemaakt!
De wedstrijd in Dordrecht begon om 12.30 uur en we werden over 2 categorieen verdeeld: B en C. Ze starten samen, maar sprinten afzonderlijk af. Alles bij elkaar stonden er toch wel zo'n 130 renners! Het is een leuk breed rondje, maar dat maakt het in het begin van de wedstrijd toch wel zenuwachtig. Marion liet hier in vergelijking met vorig jaar flinke vooruitgang zien en Jan had na een week ziek zijn lekker mee voorin het peloton gereden, maar kon de aansluiting met de kleine kopgroep van een renner of 5 niet vinden.
We waren allebei redelijk voldaan en hebben zondag nog een korte duurtraining gemaakt omdat de MNC in Tiel afgelast werd.
Op naar volgend weekend, maar dan wel zonder sneeuw!

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland