Nieuws 2009-2010

VeloVriendinnen staan er!

Auteur: Christy Nussbaumer-Verkerk

De tweede wedstrijd in de MNC vond plaats in Nieuwegein. Er stonden 16 dames aan het vertrek. In het begin van de race vond een aantal schermutselingen plaats en een groepje van 3 dames wist te ontsnappen en zij sloten aan bij de nieuwelingen. Het damespeloton maakte zich geen zorgen, de heren zouden nog passeren en dan zouden de 3 ontsnapten gegrepen worden. Marion, Miranda en Christy (de aanwezige VeloVriendinnen) reden erg alert en op het moment dat de heren passeerden pikten ze aan in dit peloton. Nu was het een kwestie van aanklampen en bij blijven voor een goede uitslag.

In de laatste ronde reed Christy met een van de heren weg maar dit was slechts een ontsnapping van korte duur. Na de beklimming was alles bij elkaar. Op een gegeven moment riep Jan Sanders tegen Christy: "Gaan! Ik stop het peloton af." Nu is in je eentje het peloton afstoppen onbegonnen werk, zeker als Eemland zich op kop zet met een paar man, maar het tekent wel de goede bedoelingen en sfeer binnen VeloVrienden. Na de laatste bocht voor de finish was de voorsprong nog behoorlijk maar kwam de wind pittig van voren... Net op de streep passeerde een van de Eemland dames haar. Christy had er niet op gerekend dat ze al zo dichtbij was en was door de vermoeidheid een metertje voor de finish gestopt met trappen. Tsja... een leer voor de volgende keer: altijd doorgaan met trappen tot voorbij de streep!

Gelukkig is een 1e plaats in het algemeen klassement nu wel een feit maar er kan nog van alles gebeuren want de nummer 2 en 3 staan op respectievelijk 1 en 2 punten achterstand. Alert blijven dus in de volgende wedstrijden en geen domme dingen doen! Marion finishte als 5e en Miranda als 6e. In het algemeen klassement staan ze 4e (Miranda) en 10e (Marion). Het zou mooi zijn als er aan het einde in elk geval 2 VeloVriendinnen samen het podium mogen betreden!

Kijk hier voor de uitslagen.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland