Nieuws 2012

DKT


Als je de titel hierboven bekijkt zul je je misschien afvragen wat "DKT" is? Dat staat voor DistrictsKampioenschap Tijdrijden. Op 30 mei 2012 's avonds werd dit DKT voor ons district, over een parcours van 10,6 km, verreden in Tiel, of eigenlijk was het in Echteld. Anderhalve week geleden hebben Miranda, Frans en ik het parcours verkend. Onthoud dit, want dit is belangrijk. Jasper heeft trouwens ook het parcours verkend, maar neemt niet deel aan het DKT.

 

Voor onze vereniging nemen bij de Vrouwen Tiny en Miranda deel en bij de Masters 40+, er is dit jaar geen categorie Masters 50+, starten Frans en ik. Bij de vrouwen zijn er 7 deelnemers en voor onze categorie hebben zich 13 renners ingeschreven. Ik moet als 3e starten met Frans slechts een minuut achter mij. Frans heeft een nieuwe supertijdritfiets aangeschaft en ik betwijfel of die ene minuut ons ver genoeg van elkaar scheidt. Ik start enigszins op reserve, want ik voel niet goed of ik nu wind mee of tegen heb.

Bij het keerpunt blijkt dat ik dan pas de wind tegen krijg, maar gelijktijdig zie ik de voor mij gestarte renner groter worden en dat motiveert. Op tweederde van de tijdrit loop ik hem in en ik voel dat ik steeds makkelijker rij en doe er nog een schepje bovenop. Ik zit in zo'n lekker ritme dat ik niet door heb dat ik al bij de laatste rechtse bocht ben. Ik lig nog steeds in mijn stuur als ik besef dat dit al de t-splitsing vlak voor de finish is. Hier moet ik rechts, maar ik zie recht voor me de berm en het prikkeldraad opdoemen. Vlug ga ik rechtop zitten en probeer nog te remmen, maar met meer dan 40 km/u lukt dat echt niet in 2 meter. Ik wil niet rechtdoor het prikkeldraad invliegen en "besluit" maar onderuit te gaan. Ik probeer op te staan en dat lukt, waarschijnlijk dus niks gebroken. Ik pak mijn fiets, stap op en kijk of ik de door mij ingelopen renner niet hinder, maar hij is nog nergens te zien. Op gang komen gaat niet echt, de ketting ligt nog op de 15. Zo goed en zo kwaad mogelijk "hark" ik over de finish. Ik baal vreselijk. Anderhalve week geleden heb ik dit rondje 6 keer gereden om het te verkennen en nu mis ik de laatste bocht. En mijn broek is ook nog kapot.

Het is was niet alleen voor mij een rit met hindernissen. Frans krijgt het onderweg aan de stok met een tractor. Dat was nog niet alles. Tiny wordt bij het keerpunt niet inde juiste richting gewezen en rijdt zo een soort oprit op. Ook dat was nog niet alles. Na Tiny's finish blijkt dat ze vanwege het ontbreken van een transponder niet in de uitslag opgenomen zal worden, balen. Toch hebben we alle drie een keurige tijdrit neergezet voor onze vereniging. Inmiddels is gebleken dat Tiny wel degelijk in de uitslag staat.

Nou hebben jullie een beeld van wat we allemaal tijdens dit DKT beleefd hebben, euhhhh .... allemaal? Oeps, ik vergeet Miranda helemaal. Dat komt omdat Miranda onderweg niks geks meemaakt en een goede tijdrit rijdt. Na meer dan een half jaar door een blessure aan de kant gestaan te hebben en sinds kort, nu de meteorologische omstandigheden eindelijk wat beter zijn, weer serieus trainende, zet Miranda ook een degelijk tijdrit neer.

Categorie Elite - vrouwen:

5. Miranda,                   0:16:54, 37,633 km/u
6. Tiny (met oprit),       0:17:13, 36,941 km/u

Categorie Master 40+:

6. Henry (met val),       0:16:02, 39,667 km/u
7. Frans (met tractor), 0:16:54, 37,633 km/u

Enkele foto's staan hier en de complete uitslag met alle tijden vind je hier.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland