Nieuws 2012

DK; VeloVrienden goed vertegenwoordigd


28 mei 2012, 09:02 uur. Het tijdstip waarop de Masters 50+ en 60+ gezamenlijk aan hun Districtskampioenschap Midden in Wijk bij Duurstede beginnen.

Voor VeloVrienden starten in de 50+ categorie:
Hans Krukkert,
Henk Eigenbrood,
Jan van der Wel
en ik (Henry Danse).

 Ik weet niet wat ik er van moet verwachten, een dag eerder ben ik tijdens een wedstrijd in het begin afgestapt omdat ik me niet lekker voelde. Maar eenmaal op de smalle dijk aangekomen heb ik het idee dat mijn benen niet slecht voelen en ik rij al vrij snel naar voren. Gedurende de wedstrijd heb ik een paar maal geprobeerd bij een ontsnapping te zitten, maar alles bleef bij elkaar. De andere VeloVrienden heb ik ook regelmatig actief bezig gezien, maar het draait op een sprint uit.

Aangezien ik niet van het gedrang tijdens de voorbereiding op de spurt hou, zit ik wat verder naar achteren. Achteraf gezien stom, want ik begon tijdens de wedstrijd steeds beter te rijden en toen ik wat ruimte kreeg ben ik nog diverse renners voorbij gespurt. Ik had na afloop niet eens het gevoel dat ik een wedstrijd gereden had en was eigenlijk niet zo tevreden over mijn "houding" tijdens dit DK.

Bij het inleveren heb ik nog even de inschrijvingslijst, met bijschrijvers, bekeken en het waren er 40 in de 50+ categorie. De 4 VeloVrienden maakten dus maar liefst 10% van het deelnemersveld uit. Ook in de uitslag stonden we ons mannetje:

12e Henk
15e Hans
18e Henry
23e Jan

Bekijk de volledige uitslag hier en de foto's hier.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland