Nieuws 2012

Aangesloten bij de NTFU!

Met het grootste plezier maken we bekend dat we sinds vandaag de bevestiging hebben dat VeloVrienden per 1 maart 2012 aangesloten is bij de NTFU. We staan zelfs al op de website van de NTFU vermeld.

De leden die hebben gekozen voor een NTFU lidmaatschap gaan wij deze week inschrijven. Zij ontvangen de fietstoerkaart via ons, waarmee je veel voordelen hebt, zoals:

 

- Fietsschadeverzekering
ToerFietsKaart-houders hebben een standaard verzekering waarin onder andere de vergoeding van materiële schade aan de fiets en persoonlijke eigendommen tengevolge van een ongeval zijn geregeld.
Belangrijke voordelen ten opzichte van andere fietsschadeverzekeringen:
 1. De unieke NTFU fietsschadeverzekering is geldig in heel Europa.
 2. De verzekering geldt voor alle fietsen die je in je bezit hebt; de fiets waarop je rijdt is verzekerd.
 3. De fiets is standaard verzekerd tot een schadebedrag van € 1.000,-.
 4. Persoonlijke eigendommen zijn verzekerd tot een maximum van € 115,-.
 5. Kleding is ook meeverzekerd.
 6. Een eigen risico van slechts € 50,--.
 7. De dagwaarde wordt bepaald door van de nieuwprijs 1% per maand af te trekken, met een maximum van 72%.
 8. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de fiets bij te verzekeren tot € 5.000,-.

- Fietssport Magazine (t.w.v. € 15,95 p.p.)
De NTFU geeft zes keer per jaar Fietssport Magazine uit; een tijdschrift boordevol inspiratie voor sportieve wielrenners en mountainbikers. Een greep uit de inhoud: trainingsadviezen, fietstechniek- en onderhoud, testen, productnieuws, reisverhalen, rubrieken over voeding en medische zaken plus natuurlijk het laatste nieuws van de NTFU. Leden van de NTFU ontvangen het blad kosteloos, als onderdeel van hun lidmaatschap.

- Toerfiets Evenementen Programma (t.w.v. € 14,95 p.p.)
Jaarlijks brengt de NTFU een fietsevenementen kalender uit onder de naam Toerfiets Evenementen Programma (TEP). Hierin vindt u informatie over alle 4.000 fietsevenementen die jaarlijks worden georganiseerd.  In het Toerfiets Evenementen Programma vind je naast alle verschillende toertochten ook allerlei handige fietsinformatie terug. Alle toertochten staan in een maandelijks overzicht vermeld. De langeafstandstochten, de dagmeerdaagsen, fietsmeerdaagsen en sterritten zijn ook als apart overzicht opgenomen. Het Toerfiets Evenementen Programma bevat onder andere ook informatie over instructeursopleidingen, het NK Toerfietsen, de fietsverzekering en de voordelen van het NTFU-lidmaatschap. - Korting op deelname aan NTFU toertochten.De NTFU verenigingen en stichtingen organiseren jaarlijks ongeveer 4.000 toertochten. Als NTFU lid krijgt u minimaal € 1 korting op een eendaagse tocht en minimaal € 0,50 per dag korting op een meerdaagse tocht.

- Korting op trainingen en clinics
De NTFU biedt trainingsprogramma's en clinics voor zowel de beginnende als meer gevorderde fietser. Deelnemers hebben de keuze tussen mountainbiken en racefietsen. Voor de beginnende fietsers vindt twee keer per jaar het sportstimuleringsprogramma Fiets-Fit plaats. De trainingen starten in maart en september en worden op verschillende locaties in het land gegeven. Tijdens deze trainingen wordt aandacht besteed aan het op een verantwoorde manier opbouwen van de conditie, fietstechnieken en de aanschaf en het gebruik van materialen. Ook voor de meer gevorderde fietser worden trainingsprogramma's en clinics georganiseerd. Voor mountainbikers geldt dat de focus tijdens een clinic ligt op het verbeteren van de rijtechniek.  De instructeurs besteden aandacht aan onderwerpen als bochtentechniek, balans, klim en daaltechniek, rem en schakeltechniek of het nemen van obstakels. Ook organiseren we trainingen en clinics voor sportieve toerfietser / racefietsers die zijn of haar eigen prestaties wil verbeteren. De instructeurs geven je informatie over een goede trainingsopbouw richting een bepaald evenement of ander einddoel, schaven waar nodig je rijtechniek bij en kunnen adviezen geven op het gebied van voeding.


Wil je na het lezen ook lid worden bij de NTFU?!
Download dan ons inschrijfformulier en meld je aan!

 

  Sponsors

  niemet

  mdkwebdesign  Ondersteuners

  Notaris Kerkdriel

  SMA Midden Nederland