Nieuws 2012

Cross seizoen voorbij....

Hoi! Mijn naam is Jim en ik ben sinds 01 januari 2012 lid van VeloVrienden. Ik fiets al een jaar of 20, de laatste jaren voornamelijk cyclo's op de weg, en af en toe een veldrit in de MNC. Daarnaast veel training, maar vaak genoeg ook gewoon om lekker buiten te zijn. Tevens fiets ik naar mijn werk, een dikke 23 km, precies mooi. Dit jaar heb ik het wat serieuser aangepakt, ik ben dus lid geworden van deze vereniging.

In eerste instantie wilde ik veldritten gaan rijden op nationaal niveau, waar dus een licentie voor nodig is. De vereniging welke me het meest aansprak was VeloVrienden. Wat ik verder aan wedstrijden gaan doen weet ik nog niet. Training moet ik ook nog bekijken, ik woon in Zeewolde dus niet om de hoek. 

Na mijn licentie te hebben gekregen heb ik (na 6 intensieve weken van training) maar direct de vuurdoop gedaan: het Nederlands Kampioenschap veldrijden in Huijbergen. Ik was het niet van plan, maar mijn broertje die ook fanatiek cyclocrosser is haalde me over. Helaas was ik al een week niet top en toch wel gespannen. Dat bleek geen goede combinatie... zeker niet op dat parcours. Wat was dat zwaar: veel klimmen, zandbakken die de hemel ingingen, en weer terug.... En wat lag het niveau hoog. De winnaar (Ivar Hartogs) reedt uiteindelijk met een hoger gemiddelde dan Lars Boom de dag erna bij de Elite. Wel wat rondjes minder, maar toch. Mijn motor liet me in de steek, dus ik werd 2 rondjes voor het einde eruit gehaald. Gelukkig was ik niet de enige. Uiteindelijk werd ik 48e, van de 52 finishers en 69 ingeschrevenen. Een illusie armer, een mooie ervaring rijker. Wil ik hier presteren, dan moet ik op alle fronten in goede vorm zijn.

Hierna heb ik nog alle wedstrijden gereden die er waren, Oudewater (aardig, maar de eerste keer dat het werd georganiseerd; ze moeten nog wel wat leren om e.e.a. soepel te laten verlopen), Bakel (prachtig parcours!), Rucphen (verzopen grasland, zwaar) en Heerlen (het Hellegat, weer een prachtig parours). Stapje voor stapje gingen de klasseringen ook omhoog, in Heerlen zelfs 17e, dus een dikke premie van 5,=!

Ik heb erg genoten van de wedstrijden. Er heerst een leuke sfeer, het is 45 minuten knallen en dan ben je ook klaar (wel wat anders dan op de weg), het is ook enorm leuk om te doen zo door de bagger of afwisselend rammen op de fiets en dan weer een steil heuveltje omhoog lopen.

Bij de MNC zag ik nog wel eens een shirt van Velovrienden, maar verder niet meer. Probeer het veldrijden eens, het is prachtig!

Ik heb nu al weer zin in Harderwijk, de opening van het volgende seizoen in september.

Groet,
Jim

 

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland