Nieuws 2011

Wat doe je KNWU???

Afgelopen tijd zijn we als bestuur druk bezig geweest alles te stroomlijnen naar de maatstaven van de KNWU. Alle documenten zijn aangepast, de website is veranderd en alle leden hebben twee mailtjes met uitleg gekregen.

Alles netjes op tijd voor elkaar dacht ik, maar niets bleek minder waar...

 

Als ik eerlijk ben maakte de KNWU het de verenigingen al niet makkelijk; een basislicentie én een uitgekleed basislidmaatschap invoeren in 2012, waarmee ze heel verschillende dingen bedoelen, poeh...hoe krijg je dat je leden zo helder mogelijk uitgelegd, en zo snel mogelijk... Want natuurlijk was de KNWU weer erg laat met hun berichtgeving.

Pas na onze ALV kregen we de stukken onder ogen... Maar bijna tegelijk met het openstellen van de licentieaanvragen hadden we alles rond op de website én in onze formulieren. Een superprestatie vonden we zelf, want in de tussentijd hebben we onze leden zelfs nog inspraak gegeven.

En toen kwam de klap: 10 dagen na het openzetten van de licentieaanvragen gooit de KNWU de boel weer compleet onderste boven. "Hé? Wat?" , dacht ik toen ik de berichtgeving las. Ja, het is echt waar, de KNWU heeft besloten dat er geen basislicentie komt en er geen deelname aan interclubwedstrijden meer mogelijk is met een basislidmaatschapskaart. En de amateurvrouwen? Nou, die mogen -met een prijsverhoging van 20%- een licentie aanvragen, maar ze mogen nergens meer rijden... HUH?

Sorry, maar ik ben even helemaal de weg kwijt... Ik lees toch echt in het meerjarenbeleidsplan van de KNWU:
- Het merk KNWU krijgt een eigentijdse, onderscheidende uitstraling, passend bij zowel de wedstrijd- als de sportieve fietser.
- Het basislidmaatschap wordt aangepast op de wensen van de sportieve sporter.

  Aangepast op de wensen van de sportieve sporter; dat klinkt goed, maar hoe doen ze dat komend jaar dan? Door ze geen startgelegenheid meer te geven? Of op een compleet ander niveau? Ik snap het niet, ze voeren een basislicentie in, waarmee ze veel sportieve renners tegemoet komen (laagdrempelig kennismaken met competitief wielrennen), maar 10 dagen later schaffen ze hem toch weer af! En ze bieden hiervoor geen alternatief door het basislidmaatschap 'weer aan te kleden'.. Wil de KNWU nu links- of rechtsaf?

  Als de KNWU mij dit kan uitleggen, kan ik het misschien ook aan onze leden uitleggen... Nu lukt me dat nog even niet. Ik ben ontgoocheld en voel me in de steek gelaten door onze eigen unie... snik...

  Miranda (penningmeester)
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Volgende
  Sponsors

  niemet

  mdkwebdesign  Ondersteuners

  Notaris Kerkdriel

  SMA Midden Nederland