Nieuws 2011

Koppeltijdritten Puttershoek

Zondagochtend om 8:00 uur gekeken op buienradar, de lucht in Zeist ziet er goed uit... Is het windstil, stilte voor de storm? We gaan namelijk met 3 VeloVriendenkoppels deelnemen aan de ladies- en gentleman tijdritten in Puttershoek! Rond elven laat de buienradar zien dat Puttershoek onder een dik wolkendek zal liggen en ook de wind is aan het aantrekken, we zien wel wat het wordt...
Na elkaar op de afgesproken plaats langs de A15 ontmoet te hebben, zijn we samen verder gereden naar Puttershoek, Wim en Jizka zien we in Puttershoek, het warmdraaien gebeurt in de regen en het windje is behoorlijk aangetrokken.

Henry en Folkwin starten als eerste, doordat Henry's vader is gevallen en 2 nekwervels heeft gebroken (beterschap) mag Henry als gentleman fungeren wat hem zeer goed afgaat en resulteert in een wel zeer behoorlijke gemiddelde snelheid en een zeer mooie 6e plaats netto (eerste 10 zijn weer gehaald).

Jizka en Wim starten daarna, zij hadden met elkaar afgesproken dat wanneer het harder moest gaan er 'harder' zou worden geroepen en 'ho' wanneer het iets minder moest. Wim schijnt van alles gehoord te hebben van Jizka... behoudens de afgesproken woorden. Desalniettemin waren zij wanneer ze bij de ladies ingedeeld zouden zijn (foutje bij de organisatie), niet laatste geworden, wat de doelstelling was en bewonderenswaardig.

Dan Gerrit en ik... Ik had graag in de voorafgaande week een keertje met Gerrit willen trainen zodat we een beetje het niveau hadden kunnen bepalen, helaas door omstandigheden heeft dat niet plaats kunnen vinden, dus hebben we dat tijdens het warmdraaien maar geprobeerd te bepalen.
Verder kan ik heel kort zijn over het verloop van de rit; een diepe buiging voor Gerrit die met 72 jaar(!!!) onder deze weersomstandigheden zo een rit kan rijden en werkelijk alles uit de kast heeft gereden (er waren enige momenten dat hij behoorlijk stuk zat maar toch weer oppakte) ik kan niet anders zeggen dat dit met karakter te maken moet hebben, het geheel resulteerde in een mooie -net geen podium- 4e plaats!

Na afloop warme droge kleren aangetrokken en in de tent van RTC de hoekse renners wat gegeten en een biertje (cola/koffie/soep) gedronken. Ondanks de barre weersomstandigheden keerden wij na een geslaagde en gezellige middag met zeer behoorlijke resultaten huiswaarts.

Bekijk de foto's hier.

Uitslag gentleman bruto en netto tijden.

Uitslag lady bruto en netto tijden.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland