Nieuws 2009-2010

Winst in het Munnikenland

Auteur: Jan Sanders

Zaterdag 24 April ben ik gestart in de Omloop van het Munnikenland, een wedstrijd die ging over 6 ronden van 10 kilometer met start en finish op het clubparcours van WTC Maas en Waal in Brakel. De Wedstrijd was "volgeboekt" en er stonden dus 125 renners aan de start van het veelal smalle parkoers.


Uit het vertrek werd er meteen een hoog tempo gereden, wat breuken in het peloton opleverde. Na een kilometer of 6 in de eerste ronde, toen we net een korte dijk op gedraaid waren, ging de boel stevig op de kant en kwamen er rond de 15e plek jongens in de berm met als gevolg een valpartij. Op dat moment reden er 13 renners weg, ik zat er bij. Er werd meteen goed samengewerkt, waardoor we een flink gat kregen op het achtervolgende peloton, dit hield stand en we waren dus weg.

Na de 2e doorkomst op het clubparkoers werden we door de jury staande gehouden met de mededeling dat het peloton in de 2e ronde oponthoud heeft gehad omdat er ziekenwagens op het parkoers onderweg waren naar enkele gehavende jongens (wat ik heb horen vertellen een sleutelbeenbreuk en een gebroken heup) er werd gewacht op het peloton en de voorsprong die we hadden van 1 minuut en 25 seconden kregen wij weer terug.

Na de "neutralisatie" waren mijn benen wat stram geworden en had ik even tijd nodig om weer een beter gevoel te krijgen. In de 5e ronde verloren we 2 jongens uit de kopgroep (vermoedelijk door lekke banden). In de laatste ronde begon het spel echt serieus te worden en reden Michael Ruska, Arjan Seunninga, Erik Satter en Hermi Beute weg uit de kopgroep. Ik heb kort getwijfeld en ging toch alleen in de achtervolging en sloot aan bij de vier. We werkten meteen als een TGV samen en de rest was gezien.

Op 2 kilometer voor de streep wist ik mijn slag te slaan en reed weg van mijn 4 medevluchters en won solo de omloop van het Munnikenland. Dit was natuurlijk een geweldige ervaring, er is niks mooiers dan een wedstrijd solo te winnen!

Hier vind je de uitslag.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland