Nieuws 2009-2010

Grenzen geslecht…. yessss

Auteur: Henry Danse

Sinds mijn gezondheidsproblemen probeer ik weer enigszins in de buurt van mijn vorm van zo'n 2 jaar geleden te komen. En stapje voor stapje lijkt het er op dat "in de buurt komen" steeds dichterbij komt.

Op 18 april ben ik voor het eerst sinds lange tijd in de A/B-categorie van de Nedereindse Berg gestart. Na de wintercompetitie in de C-categorie, en sinds kort de zomercompetitie in de B-categorie, gestart te zijn, merkte ik wel dat het hier toch weer wat sneller gaat. Vanuit het vertrek werd er een behoorlijk hoog tempo gereden, waarmee ik, zeker in het begin, toch wel wat moeite had.

Toch heb ik, om het oude gevoel weer te krijgen, in het begin geprobeerd wat gaatjes dicht te rijden en mee te gaan met een ontsnapper. Al vrij snel merkte ik dat ik dat maar beter achterwege kon laten. Ik heb me dus achter in het peloton genesteld. Niet echt een plaats om makkelijk meegezogen te worden, maar het lukte me om niet gelost te worden.

Ondertussen waren Allard Epping en Remco van der Ven allang ontsnapt, maar dat deerde me niet. Naar het einde van de wedstrijd voelde ik me steeds iets beter worden en dat gaf een prettig gevoel. In de laatste ronde lieten veel renners op de klim het peloton gaan omdat ze niet meer mee wilden sprinten. Hier werd ik enigszins door verrast, maar het lukte me het gat van zo'n 25- tot 30 meter te dichten en zelfs in de spurt nog enkele renners te passeren. Alles bij elkaar gaf de wedstrijd me een voldaan gevoel.

Maar wat moet ik met een gevoel? Ik wil wetenschappelijk bewijs. Dus heb ik mijn fietscomputertje grondig bestudeerd en geconstateerd dat de grens van meer dan 40 km/u gemiddeld en de hoogste snelheid van meer dan 60 km/u gepasseerd waren. Het is lang geleden dat mijn computertje me vertelde dat ik me met recht goed kon voelen. Hieronder de gegevens:

Aantal vertrekkers: 35
Afstand: 53,6 km
Gemiddelde snelheid: 40,3 km/u
Maximale snelheid: 60,8 km/u
Gemiddelde hartslag: 144/minuut
Maximale hartslag: 173/minuut
Gemiddeld aantal omwentelingen: 94/minuut
Maximaal aantal omwentelingen: 130/minuut

Oh....., mijn klassering? Ik heb vlug geteld en ben 18e geworden, ach je kunt niet meteen alles verwachten natuurlijk. De uitslagen zullen z.s.m. bijgewerkt worden.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland