Nieuws 2009-2010

NCK mannen

Auteur: Jan van der Wel

Afgelopen zaterdag was het NCK. Samen met Jurjen, Folkwin, Jan en Henry zouden we de ploegentijdrit rijden. Eén keer heb ik mee kunnen trainen, dus vrij onervaren kwam ik na een lange rit aan in Hoogezand-Sappemeer. Ik heb me daar zeer verbaasd over de hoeveelheid tentjes, rollenbanken/tacxen en reserve materiaal. Bij een toerclub gaat het er toch iets anders aan toe!

Voor de start spraken we af dat we rustig zouden starten....nou.... ik heb dit niet zo ervaren! Het ging gelijk echt hard en na een eerste keer kop overnemen had ik zoiets van "ik zal toch niet de eerste zijn die er afmoet". Dat gaat me niet gebeuren; ruim 2 uur autorijden en er in 5 minuten afliggen!! Na 10 km te hebben gereden voelde ik me al iets anders, ik had zoiets van: "dat hebben we vast binnen en we zien wel waar het schip strand". Dan kwam DE rotonde...we gingen onderuit, daar moet olie of iets op de weg hebben gelegen. Ik kan me deze winter nog wel een dergelijke glijpartij herinneren maar toen was dat gewoon ijzel. Na de valpartij 5 seconden gedacht "nu is het klaar", maar weer kreeg ik die gedachte dat ik mij toch niet zal laten kennen door wat schaafwonden en een zere hand.

Inmiddels heb ik al een tijdje niet meegedraaid en heb braaf de 3 voor mij gevolgd. Dan valt Folkwin weg door materiaalpech vanwege de valpartij, en hoef je niet meer na te denken maar moet je gewoon doortrappen. Ik moet zeggen dat het tempo ook wat zakte toen we met 4 man kwamen te zitten, en ik ging me nu met de kilometer beter voelen.Voor mij zat de pijn vooral in het begin en de valpartij natuurlijk ;-).

Ik weet nu ook een beetje wat tijdrijden inhoud, waarvoor dank VeloVrienden;-). Als ik dit nog eens ga doen moet ik nadenken over een andere houding op de fiets. Je bent daar echt een uitzondering als je geen speciaal stuur en wielen hebt.

Al met al een hele fietservaring rijker na deze dag, maar ik had dit niet willen missen!

Waar we zijn gevallen, zijn veel meer ploegen onderuit gegaan. Lees het verhaal van de Groningse brandweer.

Voor de uitslag verwijzen wij naar de site van wielerpunt.com.

Vorige
Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland