Nieuws 2009-2010

NCK vrouwen

Auteurs: Tiny Breimer, Miranda Danse-Klaassen

Afgelopen zaterdag was onze vereniging present op het NCK! Is dat stoer...of heel stoer...!! Nog maar een jaar een erkende club en nu al een afvaardiging met een damesteam, een herenteam, een ploegleider, een mecanicien, een inrij-tent, serieuze tacxen en een hele hoop motivatie en plezier. Daar dromen echt heel veel verenigingen van...

Een kort verslag van de dames!

Marion Gerssen, Miranda Danse en Tiny Breimer verdedigden de rood/wit/zwarte kleuren in Hoogezand. Fijner was het geweest als Christy Nussbaumer niet af had hoeven haken door ziekte, maar helaas hebben wij niet alles in de hand. Het weer en de gezondheid zijn de factoren die niet te beïnvloeden zijn.
Een drupje regen (of waren het veel drupjes) deert deze dames niet. Zoals Mart Smeets bij de dames WK wegrit aangaf...deze wedstrijd is in 30 seconden samen te vatten (aan Mart: 'veel negatiever hoeft het niet te worden'), zo kunnen wij dat vandaag ook doen.

Vooraf...
Miranda moet 10 minuten voor aankomst op bestemming haar ogen nog even 'mascareren'.... tactiek hiervan is, dat het lijden er dan nog heftiger uitziet ;-). Tiny is bang dat ze trek krijgt onderweg en eet daarom té veel té kort voor de wedstrijd...gek hè dat dat niet echt lekker fietst... zou het overigens ook goed kunnen doen om het lijden heftig te laten lijken...yeagh. Warmrijden doen we onder de tent onder toeziend oog van de mannenploeg, ploegleider, mechanicien en de overige nieuwsgierigen... Oja, wat nog grappig is... Marion klikt eerst haar pedaal vast en als we 10 seconden voor de start zijn, klikt ze toch weer los...tactiek of 'vastzitvrees'?

De strijd...
Het waaide hard, het regende, het moest hard gaan, het was lijden, het was afzien, maar wij hadden top ploegleiders, die de hele wedstrijd in ons geloofden.. en de motorrijder was ook overtuigd van ons kunnen, want die reed zo veel sneller, dat wij heel vaak op zoek moesten naar de motorrijder...begrijpt hij het niet of ligt het aan ons? Miranda kreeg kramp; duwen, wachten, drinken....en weer door...Oja, tips tijdens de wedstrijd worden ten alle tijde uitgewisseld...vooral als de fotografen op de loer liggen: "buik in" :-)

Na de finish...
Drama: hoesten, tranen, spuug, zweet... maar heel over de finish gekomen! Na een half uur uithijgen zijn we toch trots en vonden we het zelfs leuk!

Voor de uitslag verwijzen wij naar de site van wielerpunt.com ...is niet zo belangrijk dit keer.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland