Nieuws 2009-2010

Podium in Oosterhout

Auteur: Jan Sanders

Afgelopen zaterdagmiddag was de ronde van Oosterhout. Een criterium dat hemelsbreed 2 km vanaf mijn woonplaats Beuningen verreden wordt. Na in de ochtend en begin van de middag regen gehad te hebben lijkt het richting de start van 15.45 uur droog te worden.

Met ongeveer 70 renners staan we aan het vertrek van een mooi rondje van 1100 meter. De benen voelden redelijk goed en nadat het startschot gevallen was ik meteen lekker aan het koersen.

Na de 2e bocht kwam ik alleen vooruit te zitten, een ronde later kreeg ik gezelschap van nog een renner, maar helaas duurde deze vlucht maar 3 ronden. Na teruggepakt te zijn was het vrijwel meteen "good old" Barend Verhagen die wegsprong met Wilco van Schenkhof. Ik wist aansluiting te maken en we kregen vrij snel gezelschap van Cor van de Ploeg.

Goed samenwerkend wisten we ruim uit de greep van het achtervolgend peloton te blijven. Het was de sterk rijdende Wilco die op 8 ronden van de meet demarreerde. Door een versnelling van Barend om Wilco terug te halen loste we Cor maar we kregen Wilco niet meer te pakken.Wilco won verdiend zijn koers. Barend werd 2e ik was de 3e man op het podium. Cor kwam in 1 van de laatste ronden ten val en is niet meer gefinisht. Klik hier voor de volledige uitslag.

Het was een wedstrijd waar ik weer tevreden over ben en hoop in de volgende wedstrijden die nog komen weer mooie uitslagen te rijden.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland