Miranda Danse-Klaassen

Naam : Miranda Danse-Klaassen
Geboortedatum : 31-mei-75
Woonplaats : ’s-Hertogenbosch
Studie/werk : Onderwijsinspectie & eigen bedrijf webdesign
Hobby's : Websites bouwen, lezen, fietsen, shoppen en internetten
Wanneer begonnen?
: Juni 2004 op een oude racefiets van mijn schoonvader
Lidmaatschap : KNWU licentie Amateurvrouw
Discipline(s) : Weg, Tijdrijden
Specialiteit : Afzien, bijten en bijblijven
Mooiste wielerervaring : Solo aankomen in een B-wedstrijd, maar ook een 12e plaats tussen de mannen behalen was leuk!
Slechtste wielerervaring : Gebroken bekken na valpartij in training en maanden niet kunnen lopen, zitten, laat staan fietsen! Revalidatie duurde ruim een jaar...
Doel(en)
:

Poeh, daar moet ik eens diep over nadenken. Eigenlijk heb ik vooral 1 doel; het  plezier in fietsen vasthouden en dit ook overbrengen op andere mensen.

Maar natuurlijk heb ik ook echte sportieve, persoonlijk doelen:
2011 en 2012 waren een hopeloze jaren voor mij... Doordat ik achter de feiten aan liep qua training en conditie verliepen de wedstrijden niet geweldig. Tot overmaat van ramp kreeg ik een knieblessure eind 2011 aan mijn ene knie en in 2012 aan mijn andere knie... Gelukkig heb ik 2012 redelijk goed weten af te sluiten met in september en oktober nog wat wedstrijdjes. In 2013 ben ik voor het eerst op de mountainbike geklommen. Doodeng, maar heerlijk om door de bossen te crossen! Als het niet te technisch is, met wat kleine hoogteverschillen kan ik me heerlijk uitleven.

2014 was een bijzonder jaar voor mij; 2013 sloot ik af met een knalharde valpartij tijdens het mountainbiken, en in januari 2014 val ik tijdens een training door een loslopende hond. De fiets laat ik dus even staan... voor iedereen logisch... in april kan ik dan eindelijk verklappen waarom ik wel heel lang op een laag pitje fiets; ik ben in verwachting! In de zomer stap ik toch nog geregeld op de fiets en blijf zo redelijk in conditie. In oktober beval ik van een gezonde zoon; Yaydy. Daarna komt er van fietsen weinig meer.

In januari 2015 kruip ik dan toch eindelijk weer eens op de fiets en merk dat het zwaar is om weer op te pakken. Fietsen doe ik nog steeds, maar echt op recreatief niveau! Geen wedstrijden meer voor mij... maar lekker fietsen met zoonlief achter Henry aan in de fietskar is nu het doel. Het fietsbloed verdwijnt niet hoor... nog steeds help ik graag mensen aan de liefde voor de fiets ;-)!

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland