Trainingen

Iedere woensdagavond om 19:00 uur verzamelden leden van VeloVrienden zich om gezamenlijk te trainen. De VeloVriendenWoensdagAvondTraining, VVWAT in het kort. De VVWAT zal niet meer in onderstaande vorm vanaf 2012 worden uitgevoerd, maar we gaan onze trainingen op een andere manier vorm geven. Vanaf half december kunt u ongeveer de nieuwe informatie verwachten over de trainingen!

Onderstaande informatie is niet meer van kracht.


Training
De trainingen zijn bedoeld als duurtrainingen, nu zullen we niet meteen vanaf het ingaan van de zomertijd 2 uur of langer kunnen trainen, maar we bouwen het langzaam op. De gemiddelde snelheid zal ongeveer 29/30 km/u zijn. In een groep is dit een snelheid die heel goed te doen is en voor bijna niemand problemen op zal leveren.

Iedereen kan en mag meetrainen!
Hoe meer fietsliefhebbers, hoe leuker natuurlijk. De trainingen van VeloVrienden zijn voor iedereen toegankelijk, zowel voor beginnende renners als voor wedstrijdrenners is het leuk om mee te trainen! Natuurlijk is enige basis wel noodzakelijk, we zijn tenslotte een KNWU aangesloten vereniging. Er zal tijdens het seizoen geëvalueerd worden of deze opzet de juiste is.

Trainingscategorieën
Voorlopig zullen we in 1 groep trainen. Het is de bedoeling om een extensieve training met elkaar te hebben. We houden rekening met elkaar; we wachten bij een lekke band, rijden niemand opzettelijk eraf en helpen elkaar waar we kunnen. Wanneer blijkt dat het niveauverschil onoverkoombaar is, of de groep te groot wordt, zullen we een alternatief verzinnen, zoals bijvoorbeeld een opsplitsing.

Veiligheid
Binnen de vereniging gelden een aantal afspraken zoals:
• Een helm dragen is verplicht.
• Ligsturen of ligfietsen zijn niet toegestaan.
• Verkeersregels worden gerespecteerd.
• Iedereen mag aansluiten bij de groep, maar spreek iemand aan als hij/zij zonder helm rijdt!

Vertreklocatie
De locatie wordt later bekend gemaakt.

Trainingsduur
Gedurende het seizoen zal de duur van de training aangepast worden aan de beschikbare tijd dat het licht is.

Samenvatting
Tijd: 19:00 uur
Waar: wordt nog bekend gemaakt
Afstand: ruim 30 km (1e keer)
Snelheid: gemiddeld ca. 29/30 km/u

Pool van wegkapiteins
De pool wordt nog bekend gemaakt

Andere trainingen
Indien iemand met ideeën of plannen rondloopt rondom een andere soort trainingsgroep, horen we dat graag. Je kunt daarvoor mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland