Nieuws 2012

Kwalificatie Rabobank ploegentijdrit

Tijdens het WK wielrennen in Valkenburg organiseert de KNWU ook een ploegentijdrit op het WK parcours van de wegwedstrijd, een mooie gelegenheid om VeloVrienden ook internationaal op de kaart te zetten. Om als ploeg deel te mogen nemen moet je je wel kwalificeren via een van de kwalificatiewedstrijden en afgelopen zondag was het dan eindelijk zover.

Samen met Folkwin, Emiel en Jan Willem gingen we rond de middag met een auto vol fietsen en wielen op pad naar Montferland, waar ons een mooi rondje van 15 km te wachten stond. Jammer genoeg waren we in de aanloop naar de ploegentijdrit niet in staat om een keertje samen te trainen, waardoor het toch wel even spannend was hoe het zou gaan.

Een file op de A12 kostte ons helaas wat inrijdtijd, waardoor we ietsjes later dan gepland aankwamen. Het weer was ons gelukkig beter gezind dan het verkeer, want ondanks enkele wolkjes was het lekker warm en stond er veel minder wind dan op zaterdag in Gilze. Na het ophalen van de startnummers gingen we op zoek naar de start om het parcours te verkennen. Dat begon eigenlijk meteen al goed met twee haakse bochten en een klim op klinkertjes. Ongeveer halverwege het parcours besloten we om te draaien om op tijd weer bij de start terug te zijn.

Als "chipdrager" mocht ik starten vanaf het startpodium, wat erg profi aanvoelde, zeker wanneer er ook nog een camera op je gericht wordt en Theo Bos vanaf de kant toekeek. Na de start probeer ik zoals afgesproken een strak, maar niet te snel tempo te rijden om goed in ons ritme te komen. De eerste klim ging prima en bovengekomen draaiden we mooi rond en is er eigenlijk gelijk vertrouwen en kunnen we een mooi treintje vormen. Voor we er erg in hebben zijn we voorbij het punt tot waar we het parcours verkend hebben en gaat de weg naar links en wat naar beneden. Hier kunnen we goed snelheid maken, later blijkt dat we hier ruim 64 km/uur hebben gereden.

Dan, op tweederde van het parcours, komt het zwaartepunt van deze tijdrit, de Peeskesweg, gemiddeld 2,9% gedurende 1400 meter omhoog, met uitschieters naar 6%. Deze klim verstoort het ritme enigszins, maar Folkwin blijft strak naar boven rijden. Eenmaal boven loopt de weg weer naar beneden en kan het gas er weer op voor het laatste stukje, waar nog enkele bochten en verkeerdrempels genomen moeten worden. Eigenlijk eerder dan gedacht zien we een bus langs de weg staan en finishen we in 19:46 minuten, waarmee we uiteindelijk de 4e plek bij de licentiehouders behalen en ons kwalificeren voor de ploegentijdrit in Valkenburg.

Cauberg here we come!

Vorige
Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland