Nieuws 2011

Ploegentijdrit Vught


Afgelopen zaterdag stond de mannenploeg aan de start van de ploegentijdrit van Vught. Met nog een beetje de goede uitslag van de ploegentijdrit te Gilze in het achterhoofd, stonden Henry, Ben en Wim gemotiveerd aan de start.
Helaas moest Frans op het laatste moment wegens een opkomende griep afhaken, wat toch zeker een serieuze aderlating voor de ploeg was.

Immers er mocht slechts met 4 renners gestart worden, en gezien het goede rijden van Frans in Gilze, waren we toch zeker een kwart van het “vermogen” kwijt. Wel ontdekten we weer een andere verborgen kwaliteit van Frans; nl. die van ploegleider. Alsof hij dit al jaren deed werden de rugnummers geregeld, waren er (dopingvrije) versterkende drankjes en werden de rugnummers gestroomlijnd en vakkundig vastgespeld.

 

Omdat we dus maar met 3 reden hadden we afgesproken niet als idioten te vertrekken en de eerste ronde van de 6 totaal eerst even het tempo te zoeken om zo langzaam op stoom proberen te komen.
Voor mij was dit prima, omdat ik op de tijdritfiets van Frans mocht rijden, en dat zeker in het begin toch even wennen was.

Het parcours in Vught is niet erg spectaculair, na de start rij je een kleine 4 km over een goede rechte asfaltweg, draait 180 graden om een pion en rijdt weer zo'n 4 kilometer terug, hier en daar de wegversmallingen ontwijkend naar de bocht met de stenen naar de finish.
Na de start hadden we gelijk een goed tempo te pakken en konden we de eerste ronde met een gemiddelde van 40,8 km/u afleggen. In de volgende ronden kwam de Velovrienden trein redelijk op stoom, en werden er vooral dankzij het sleurwerk van Ben soms snelheden van 47 a 48 km/u gehaald.
Eigenlijk voordat we er erg in hadden begonnen we aan de laatste ronde, waarin we nog een reprimande van de jury voor “stayeren” kregen en waarbij Henry de man even subtiel uitlegde dat dit toch eigenlijk niet terecht was.

Nadat we uitgepuft waren en de eerste kreten van “gaaf”, “goed gereden” en “super” geuit werden, werd door de organisatie de uitslag al bekend gemaakt.
Velovrienden behaalde een fraaie 6e plaats, van de 24 ploegen, met een tijd van 1.02.46 en een gemiddelde van 43,30 km/u, een resultaat waar we best tevreden mee konden zijn, maar dat misschien nog net ietsje beter had kunnen zijn als we met 4 hadden kunnen rijden.

Terecht maakte Henry de opmerking dat we doelstelling 3 “als we maar niet laatste worden” wel kunnen laten varen en vervangen door “gewoon top 10 rijden”.

Bekijk alle foto's!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland