Nieuws 2009-2010

Het 1e DK voor VeloVrienden

Auteur: Henry Danse

Vandaag werd het Districts Kampioenschap verreden. Voor onze vereniging de eerste maal voor dit jaarlijks terugkerend evenement. Helaas stonden we, door verschillende vormen van lichamelijk ongemak, niet met al onze licentiehouders aan de start van de diverse wedstrijden.

Jan Sanders mocht voor VeloVrienden het spits afbijten en startte om 09:01 uur bij de amateurs B. Hij reed de hele wedstrijd zeer alert en wist, bijna vanzelfsprekend, in de kopgroep van 14 renners te komen. In de eindsprint kaapte Jan de 7e plek weg.

Om 10:45 uur was het de beurt aan Otto Nussbaumer bij de masters 50+. Hoewel Otto zich zeer goed handhaafde in de wedstrijd miste hij helaas de kopgroep van 10 renners. In de spurt daarachter eiste Otto de 22e plaast voor zich op. De wedstrijd had voor Otto niet veel lange moeten duren, want zo'n kwartier na de finish stond zijn voortube helemaal leeg..... da's nog eens plannen ;-).

1 Minuut na de masters 50+ startten de vrouwen b en elite vrouwen. Onze vereniging werd vertegenwoordigd door Marion Gerssen, Christy Nussbaumer-Verkerk en Miranda Danse-Klaassen. Helaas kon dit niet opwegen tegen de nummerieke meerderheid van Eemland. Na 1 koploopster en een achtervolgend groepje van 3 werd er door het peloton gespurt om de 5e plaats. In deze spurt veroverden Christy, Miranda en Marion respectievelijk de 10e-, 14e- en 19e plaats.

Als laatste voor VeloVrienden stond om 12:45 uur Robin van der Kloor aan het vertrek voor de wedstrijd van de amateurs A. Deze wedstrijd werd in het begin gekenmerkt door een zeer zware valpartij veroorzaakt door een renster die tegen het verkeer in fietste. Alle wedstrijden van de op het parkoers aanwezige categorie├źn werden stilgelegd om de hulpdiensten de gelegeheid te bieden de slachtoffers zo snel mogelijk te helpen. Kort na de hervatting is Robin met enkel andere renners in de aanval gegaan, maar ze werden na driekwart ronde teruggepakt. Later in de wedstrijd ontstond er een kopgroep van 9 renners. De, door het oponthoud, tot 9 ronden ingekorte wedstrijd leverde voor Robin een zeer verdienstelijke 20e plek op.

Dan is het van belang te melden dat VeloVrienden ook buiten de wedstrijden werd vertegenwoordigd. Op de oproep m.b.t. het leveren van vrijwilligers voor het DK werd vrijwel direct gereageerd door Fleur de Paauw en Ben Gorissen. Het is een genot te zien dat onze vereniging op alle fronten aanwezig was.

Bekijk hier ons fotoalbum

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland