Nieuws 2009-2010

Training 2e Paasdag

Auteur: Miranda Danse-Klaassen

Afgelopen maandag, 2e Paasdag, hebben wij een gezamen- lijke lange training gehouden. Onze uitvalsbasis was het bedrijf van 2 van onze leden; Schildersbedrijf Otto Verkerk in Lienden. We zijn hen reuze dankbaar voor de faciliteiten die zij beschikbaar stelden, een kantine, wc en douche is toch erg praktisch!Christy had een GPS route op internet gevonden, die ons langs verschillende heuvels richting Posbank leidde en ook weer terug. Het vinden en op de route blijven liep niet altijd even vlekkeloos, maar de mannen maakten van die stop altijd dankbaar gebruik om de blaas te legen, tot grote hilariteit van de dames.... Normaal zijn het namelijk de dames waar we op moeten wachten, vandaag waren de heren dus tot "zeikers" gebombardeerd.
De eerste lekke band kwam bovenop de Holleweg, maar mocht de pret niet drukken. De zon scheen, iedereen was in opperbeste stemming en een eetpauze was welkom ;-)

Het tempo begon er goed in te komen, en bij Hotel Restaurant De Loenermark te Loenen Gelderland hebben we onze stop genomen. We zaten toen op zo'n 65 kilometer, en hadden nog wel wat kilometers voor de boeg. De pannenkoeken en het appelgebak werden gretig verorberd.

Van hieruit zouden we naar de Posbank gaan. We hebben een schitterende route over de Veluwe gevolgd, en hebben natuurlijk de Posbank beklommen. Bovenaan was de afspraak "op elkaar wachten". Maar het was wel erg lang wachten op Otto... Er werd getwijfeld waar hij was, zou hij een verkeerde route hebben genomen, zou hij ons toch voorbij zijn gegaan?! De afdaling werd door een aantal weer ingezet, waarna Wim ons even later met het verlossende antwoord kwam; Otto stond onderaan de klim met een lekke tube... Gelukkig had hij een reserve tube bij en we konden weer verder! Ondertussen was bij Miranda het sturen steeds lastiger geworden...haar voorwiel zwiepte in de afdaling en men ontdekte bij haar een kapot lager in het balhoofd... Dat was vanaf toen dus voorzichtig naar beneden en niet naar rechts sturen ;-)...

Toch was de Emma-Piramide nog goed te doen. En langzaam aan gingen we weer "huiswaarts". Helaas reed Otto ook zijn achtertube lek, maar een paar maal bijpompen was voldoende om thuis te komen.

We kregen wind tegen op de terugweg, en over de dijk hadden we de gelegenheid om ook eens in een waaier te rijden. Hmmm...dat moet duidelijk nog geoefend worden; de groep raakte ontregeld, 2 reden weg, een aantal probeerden iets te doen wat op een waaier leek, en 2 raakten achterop. Na wat mopperen en roepen werd er halverwege de dijk even een stop ingelast, en op die manier konden we met elkaar stevig door naar huis rijden. Inderdaad; er werd stevig doorgereden...we hadden inmiddels namelijk al 5 uur op de fiets doorgebracht, maar waren al 7 uur onderweg! De koffie met koeken lokte, en het weer sloeg om, vandaar dat de laatste kilometers nog even doorbikkelen was.

De koffie, cola, sinas, koeken, bananen en repen waren zeer welkom toen we terug in Lienden waren. Bikkel Stef ging meteen door naar huis; nog zo'n 30 km verder!
In Lienden werden de metertjes vergeleken, en we kwamen gemiddeld uit op zo'n 135 km! Een heerlijke lange tocht gemaakt en elkaar wat beter leren kennen. Woensdagavond staat de volgende training op de planning, maar dit is een kortere training!

Bekijk de foto's van deze dag in ons fotoalbum!

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland