Nieuws 2009-2010

MNC Ede

Auteur: Miranda Danse-Klaassen

Afgelopen zondag reden we in Ede. Een dubbel gevoel voor mij; vorig jaar won ik hier, dit jaar ben ik bij lange na nog niet in vorm...dus was ik bang dat ik hier gelost zou worden, zoals ik in de andere MNC wedstrijden ook al moest ondergaan.
Maar goed, eigen schuld dikke bult, dan had ik maar alternatieve trainingen moeten zoeken afgelopen winter. Met een verkoudheid erbij stond ik aan de start mijn kansen in te schatten...10 dames, 2 zou ik waarschijnlijk wel achter me kunnen houden....
We startten tegelijk met de nieuwelingen, en dat was meteen schrikken... Hallo, het is geen start voor een veldrit wilde ik nog roepen, maar zelfs daar had ik geen tijd voor. Het was direct onder in de beugel en gaan. Ik voelde al dat ik dit niet ging redden, maar toen ik omkeek zag ik een hoop andere dames al niet meer. Christy zat nog voor me, maar ook zij kreeg het moeilijk zag ik en kwam ook naar achteren gezakt. Met vieren zijn we uiteindelijk overgebleven, en kwamen tussen de veteranen/amateurs B terecht. Ik was al tevreden met mijn vierde plek, maar Christy wist me onderweg nog te motiveren... Je kunt stijgen naar de derde plek in het algemeen klassement riep ze me toe! Dat, en twee duwtjes van Henry, heeft me geholpen in het peloton te overleven. De laatste twee ronden werd er een mooi tactisch spel gespeeld door de 4 dames. Ik twijfelde of ik zelf nog iets zou proberen, dat zit in me, maar ik wist dat ik het met deze vorm niet moest proberen. De sprint werd ingezet door Femke, en zij won hem ook. Christy werd 2e en ik werd 3e. Marion had erg veel last van de snelle start, maar wist uiteindelijk erdoor te komen en is toch ook nog 7e geworden.
Suuuuuuper tevreden was ik! Mijn vorm is groeiende, ik wist weer te overleven in een peloton. Kom maar op met de volgende wedstrijd; ik heb er zin in!

Vorige
Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland