Nieuws 2009-2010

MNC Veenendaal, 14-3-2010

Auteur: Henry Danse

Een parcours dat je heel kort zou kunnen om- schrijven als 2 rechte stukken met 2 kombocht- en. Het weer was niet slecht, hoewel de wind toch wel een vorm van invloed had.

Bij de dames stonden voor VeloVrienden Christy Nussbaumer-Verkerk en Miranda Danse-Klaassen aan de start. Peter van Koetsveld verdedigde de kleuren van VeloVrienden bij de amateurs B en Henry Danse acteerde bij de veteranen.

Bij de dames was het vooral kort na het vertrek een tactische race, ze werden na 2 ronden al ingelopen door de veteranen en amateurs B, die op hun beurt al weer waren samengevloeid. Na 2 ronden won Christy de tussensprint, wat haar 3 punten voor het klassement opleverde, en bij de amateurs B werd Peter 3e en pakte zo mooi 1 punt voor het klassement mee.

Inmiddels was alles, dus ook de nieuwelingen, tot 1 groot peloton gegroeid. Telkens als een categorie kon afsprinten werd dit peloton uitgedund. Dit sprinten ging bij de dames heel goed, want Christy werd 2e in de uitslag en Miranda 11e. De sprint bij de amateurs B leverde voor Peter een 6e plaats op en Henry moest het met een, voor hem niet tegenvallende, 13e plaats doen.

Concluderend kan gezegd worden dat de VeloVriend(inn)en zich weer getoond hebben tijdens deze wedstrijd.

Bekijk hier de foto's en hier de uitslagen. Nu op naar Ede.

Volgende
Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland