Nieuws 2009-2010

Ronde van Baarn

Auteur: Jurjen Draaijer

Afgelopen zondag mijn tweede criterium van dit seizoen. De ronde van Weesp ging eerder dit jaar best goed dus waarom zou het in Baarn niet gaan? De laatste tijd meer aandacht aan de trainingen besteed dus verwachtte ik meer, of het moet al zijn dat er nog wat veel verzuring van de Reichswald Posbanktoer van zaterdag in de benen zit. Omdat ik toch moest bijschrijven heb ik de beslissing lang uitgesteld om te bepalen of ik daadwerkelijk zou gaan.

De verwachting voor deze middag waren namelijk buien. Om 14:00 uur de knoop doorgehakt... Fietsen! Op weg naar Baarn kwamen er nog wel wat spetters maar de wedstrijd was droog. 

Na de start zat de vaart er meteen goed in. Zo, wat ging dat hard! Op het rechte stuk van 700 meter werd elk rondje weer de 50 aangetikt. Waar ik in Weesp nog vrij eenvoudig naar voren kon fietsen vond ik hier de tweede helft van het peloton prima. Mijn grootste VeloVriendin stond langs de kant mij aan te moedigen maar ze moest eens weten hoe de benen voelden..... Halverwege de wedstrijd kwam er een kopgroep van 10 man. Er kwam gelukkig iets meer rust in het peloton en ik kon gemakkelijker volgen. Inmiddels al veel slachtoffers gezien die naar achteren waren doorgezakt en gelost.

In het einde van het wedstrijd nog 5 man die een poging waagden en ook die bleven weg, in het peloton was weinig eer meer te behalen.... Twee rondjes voor het einde hoorde ik een collega wielrenner, die zich inmiddels had samengevoegd met het publiek, hard naar mij schreeuwen: Jurjen, naar VOREN! Op het volgende lange rechte stuk viel het stil, ik dacht waarom ook niet, ik kon voorbij en zat zowaar voor in het peloton. Nog één rondje... Nog 5 prijzen.... De laatste keer op het lange rechte stuk. Ik fietste in tweede positie, verschillende renners drongen aan maar nog niemand ging. Dan ik maar... Na dat stuk nog 2 bochten met daartussen weinig ruimte. Als ik daar voor in het peloton aan zou komen dan maak ik een goede kans voor één van de laatste prijsjes. En zowaar het is gelukt, van de 20 prijzen had ik de laatste!

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland