Nieuws 2009-2010

Zaterdag 12 juni, Veluwe Challenge

Auteur: Christy Nussbaumer-Verkerk

Zaterdag 12 juni j.l. hebben Otto, mijn vader (ook Otto) en ik deelgenomen aan de eerste versie van de Veluwe Challenge te Ede. Een veldtoertocht waarbij we konden kiezen uit diverse afstanden, maar we de langste afstand (75 km) kozen, als "generale repetitie" voor de Heuvelrug Cyclo van zaterdag 19 juni 2010 die ruim 100 km is.

Stichting Ride4Kids organiseerde deze rit in samenwerking met Wielervereniging Ede voor de Stichting Energy4All. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Deze kinderen worden geboren met een "halfvolle batterij".
Hun batterij is snel leeg en laadt erg langzaam op tot deze weer half vol is. Dit heeft veel gevolgen voor het uithoudingsvermogen, maar brengt ook schade toe aan de vitale organen.

Daarom stapten we al vroeg op de crosser! Otto op zijn 'probeer-crosser'. Een superlicht frame dat destijds speciaal ontworpen is. Dat superlichte hebben we gemerkt; elke heuvel vloog Otto omhoog en pa en ik maar ploeteren...

Met het warme zonnetje erbij was het een genot om over de smalle paadjes tussen de heideplanten te fietsen. Het leverde ook mooie plaatjes op!

Natuurlijk mocht de Goudsberg bij Lunteren ook niet ontbreken; het letterlijke hoogtepunt. Otto fietste met gemak overal omhoog. Grote Otto en zijn dochter moesten een aantal keer gebruik maken van de benenwagen.
Maar uiteindelijk genoten we alle drie!

Na iets langer dan verwacht (4 uur en 15 minuten) hadden we de rit erop zitten en stonden we uit te puffen bij de auto, hopend dat deze rit volgend jaar weer georganiseerd gaat worden! Wat ons betreft was het een groot succes!

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland