Wil je een website laten bouwen? Kijk eens op de website van één van onze sponsors en tevens de bouwer van deze site; MDKwebdesign. Wil je op deze plaats zelf een (reclame)boodschap plaatsen? Informeer dan naar de kosten en mogelijkheden door te klikken.

Ploegentijdrit Gilze

gilze2013-ploegOnlangs is de eerste ploegentijdrit waar wij met ons team aan hebben deelgenomen ook weer verreden. In Gilze waren we als vanouds van de partij met zes man en een goed gevulde ploegleiderswagen (Miranda en Hanneke). Ten opzichte van vorig jaar had de ploeg een verandering ondergaan: Henk was er niet bij, maar Jeroen vulde zijn plaats op.

 

We stonden daarom aan de start met Ben, Frans, Henry, Hans, Jeroen en ondergetekende. Met de nodige vraagtekens - het was niet gelukt om vooraf samen te trainen - en de herinnering van vorig jaar nog vers in gedachten - toen duurde 'mijn' ploegentijdrit slechts 1,5 km - reisden we af naar Gilze. Op de heenweg zonk de moed ons nog verder in de schoenen: Brabant heette ons welkom met een fikse regenbui, maar eenmaal ter plaatse bleek het weer opgeklaard.

gilze2013-startWe hadden de nodige tijd uitgetrokken om warm te rijden en toch eens met z'n zessen het draaien te oefenen. Ook veranderd ten opzichte van vorig jaar was het parcours: het was nu een rondje door het centrum en langs de rand van de stad. De eerste (oefen)ronde lag het parcours nog nat en was het oppassen geblazen. Gelukkig ging het allemaal goed en naarmate het parcours opdroogde konden wij ook de snelheid opvoeren. Na vier rondjes oefenen stonden we uiteindelijk toch met goed vertrouwen in het starthok.

De start vormde meteen een uitdaging: een fotograaf met lef blokkeerde het pad van Henry en zo waren de eerste spannende momenten tot een goed einde gebracht.
De start was wind-tegen, maar we hadden afgesproken daar ons geheime wapen in de te zetten: Ben deed het kopwerk. Via de klinkers de stad uit draaiden we de velden in en na ongeveer 3 km (het rondje was ongeveer 8 km) vond Ben het eindelijk welletjes op kop en mocht Frans zijn kunsten vertonen.

De eerste ronde kwamen we goed door, maar of dat kwam door onze kwaliteiten of door het feit dat we achtervolgd werden door een wild toeterende, rode Daihatsu (verhaal op dit punt enigszins geromantiseerd) laat ik in het midden.gilze2013-daihatsu

Op de klinkers van start/finish konden we ook goed tempo houden en het patroon van de eerste ronde herhaalde zich. We bleven goed draaien; pas toen we werden ingehaald was er even wat verwarring. Dat herstelde zich ook weer en de laatste ronde bracht ook geen grote problemen met zich mee. We finishten mooi met z'n zessen en een mooie 41,5 km/u gemiddeld.
Welke conclusies kunnen we hier nu uit trekken? Ten eerste dat we weer een mooie teamprestatie hebben neergezet, al is het parcours op sommige plaatsen wel wat smal. Ten tweede dat het ploegentijdritseizoen weer officieel is geopend.

Dit jaar kunt je achteraf meegenieten van de taferelen uit de ploegleiderswagen...
Kijk (en luister) mee naar de start!
Kijk (en luister) mee naar de finish!
kijk (en luister) mee naar de verhalen na de finish!

En bekijk dan ook nog even de foto's op onze website.

Sponsors

niemet

mdkwebdesignOndersteuners

Notaris Kerkdriel

SMA Midden Nederland

Schoenmakers Natuursteen

VOMwebsite

Clubkampioenen tijdrijden 2012
Clubkampioenen tijdrijden
Bezoekers
mod_vvisit_counter Vandaag 4
mod_vvisit_counter Gisteren 37
mod_vvisit_counter Deze week 168
mod_vvisit_counter Deze maand 217
mod_vvisit_counter Alles 82824