In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Trainingskampervaringen Eifel van Jan

Auteur: Jan Sanders

Donderdag 29 april zijn we naar de Eifel vertrokken voor ons eerste trainingskamp met Wielervereniging VeloVrienden. De weervoorspellingen waren niet supergoed, maar ik had goede hoop dat we toch een paar mooie trainingsritten konden maken.

Donderdag eind van de middag zijn we aangekomen in Strickscheid, het was supermooi weer, hierdoor begon het bij mij al te kriebelen om de fiets te pakken. Na even heerlijk in het zonnetje gewacht te hebben kwamen Miranda, Henry, Robin en Emiel, geheel in het kort gekleed, terug van hun eerste verkenning van de omgeving.

Vrijdag hebben we een lange training van ongeveer 100 km gemaakt met de hele groep, met een lekkere koffiestop bij een klein snackbarretje langs de weg. Het was droog en ook de temperatuur was heerlijk om te fietsen. Na 4 uur gefietst te hebben kwamen we weer moe maar voldaan terug bij het huis. Wat was dit een mooie rit. Deze dag beloofde veel mooi's voor Zaterdag.

Zaterdag zijn we vertrokken voor een training van 100km verdeeld over 2 lussen, 1 van 60km en daarna nog eentje, voor de liefhebbers, van 40km. De training begon met korte steile klimmetjes, maar hoe verder de training kwam, hoe langer de klimmen werden. Dit was evenals vrijdag een mooie, gezellige dag.

Zondag begon regenachtig. Hierdoor besloten we te wachten met de training totdat het iets beter weer zou worden. Robin en Emiel waren de echte bikkels, en hebben samen in de regen een rondje gemaakt! 's Middags leek het goed weer te worden dus we besloten na het middag eten ook een training te maken. Maar helaas eenmaal omgekleed was het weer totaal omgeslagen, de zon had weer ruimte gemaakt voor de regen. Peter, Willem, Miranda en Henry lieten zich hierdoor niet afschrikken en besloten toch de weg op te gaan. De rest ging op de Tacx.

's Maandags was het ook niet echt supermooi weer en het dreigde weer een regenachtige dag te worden. Jan en Marion gingen na het ontbijt naar huis en Miranda, Henry, Willem en Peter gingen voor de laatste training op pad.

Het was een erg gezellig en zeer geslaagd weekend! Op naar het volgende trainingskamp